Advies

Hoe houden we (oudere) werknemers duurzaam inzetbaar aan het werk: Inspirerend werk en HR interventies op maat?

Transitiemanagement naar langer en breder doorwerken in de zorg, onderwijs en bedrijfsleven betreft een moeilijke uitdaging: hoe houden we onze vergrijzende arbeidspopulatie duurzaam inzetbaar? Een vraag waar veel managers en leidinggevenden moeilijk een ideale vorm aan kunnen geven. Annet de Lange is een veelgevraagde spreker en wetenschappelijk adviseur over dit onderwerp.

Lector Dr. Annet de Lange (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) heeft al een indrukwekkende CV op haar naam staan. Dr. Annet de Lange is niet alleen ‘cum laude’ gepromoveerd, maar heeft ook meerdere nationale (zoals preamium erasmianum studieprijs voor uitzonderlijke dissertatie, dr. I.B.M. Frye Stipendium voor veelbelovende vrouwelijk onderzoeker) en internationale prijzen (zoals André Büssing Memorial Award voor talentvolle Europese onderzoeker) op haar naam staan en heeft al meerdere succesvolle jonge onderzoekers begeleid in het schrijven van hun proefschrift over vergrijzing op het werk.

Volgens De Lange is het belangrijk dat managers weten wat ze precies verstaan onder ouder worden op het werk. Aldus De Lange: “Indien ik vijf managers vraag wat zij verstaan onder oudere werknemer, zal iedereen een andere definitie geven en dit kan grote gevolgen hebben voor hoe zij met hun werknemers omgaan.”. Op basis van haar onderzoek en praktijkervaring kan zij veel informatie geven (in vorm van clinic of workshop) en een groep managers of leidinggevenden verder na laten denken over onderwerpen als:

  • Wat zijn precies de belemmerende en bevorderende factoren van duurzame inzetbaarheid?
  • Welke verwachtingen hebben ouderen van hun werkgevers?
  • Hebben jongeren en ouderen behoefte aan een meer specifiek personeelsbeleid?
  • Wat zijn de ervaringen van werknemers die vrijwillig doorwerken na hun 65e? Wat zijn de motieven om langer door te werken?
  • Hoe kan het pensioensperspectief van ouderen vergroot worden?
  • Reageren jongeren en ouderen even positief op het “nieuwe werken concept”?

Hierbij zal zij uitgebreid stil staan bij de effecten van HR beleid en het ontwerp van gezond en uitdagend werk.

U kunt contact opnemen voor Advies op Maat vanuit de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (zie links boven voor meer achtergrond informatie) of voor een clinic/lezing/workshop omtrent het onderwerp: duurzame inzetbaarheid, HRM, ouderen en werk.

. In het verleden heeft zij dit bijvoorbeeld gedaan voor de volgende bedrijven:

-Rabobank Nederland (Duurzame inzetbaarheid op het Werk)

-Achmea

-Alliander

-AON

-Alliance Health Care

-Connexxion

-Hogeschool Windesheim

-Uitzendbureau 65+

-Gemeente Groningen

Voor meer informatie of interesse neem contact op met; annet.delange@han.nl